top of page

MÖT Marcus

Marcus Bove har en bakgrund inom Försvarsmakten som kapten och underrättelseofficer. Han har därigenom en gedigen och omfattande ledarskapsutbildning och pedagogisk utbildning samt ett antal år av praktisk erfarenhet med utbildning av värnpliktiga och befälselever.

 

Åren inom försvaret gav också Marcus en högkvalitativ utbildning i överlevnadskunskap som sedan vidmakthållits och vidareutvecklats genom mycket vistelse i naturen, främst i svenska Lappland. De senaste åren har kunskapen byggts på genom civila kurser i ämnet.

 

Under åren 1990 till 2004 jobbade Marcus på försäkringsbolaget Skandia som säljare, projektledare, internutbildare, försäljningschef, och chef för marknadsavdelningen. Åren medförde erfarenhet inom ledarskap och personalansvar samt utveckling av ledare och ledningsgruppsarbete. Tiden från försäkringsbolaget har givit ledarskapserfarenhet från ett företag med både stark framgång och i kris under Skandia-skandalen.

Parallellt läste han 28 poäng juridik på Stockholms Universitet. Marcus har även gått civil ledarskapsutbildning via Ahrens Rapid Growth och UGL.

 

Från 2005 har Marcus startat och drivit tre företag i tre olika branscher med anställd personal i varje bolag. Under 2018-2019 sålde Marcus två av företagen och valde att lägga all sin tid på tredje bolaget Progresso AB, där han sedan starten av det 2012 valt att jobba bara med saker han brinner mest för. Uppdragen i Progresso har i huvudsak handlat om vildmarksresor till Lappland, ledarskapsutbildning, mentorskap, teambulding, och stöd till individer och organisationer för att kunna jobba effektivare ihop. 

 

Sedan tidigare är Marcus användare av beteendestilsverktyget DISA/DISC och i samband med ovanstående skifte har Marcus vidgat sin kompetens och sitt erbjudande genom att ha utbildat sig till HLR instruktör samt tagit certifiering för personlighetstestet och rekryteringsverktyget Job Match Talent.

 

Marcus har de senaste åren haft olika HR-chefsuppdrag på olika tillväxtbolag, bla Vironova inom Life science och Indoor Energy. Och HR-chefsuppdrag i Arjeplog, bla på Silver Resort i Arjeplog som är verksamma inom hotell, restaurang och experience. 
Sedan våren 2022 är Marcus HR-chef, arbetsmiljöansvarig och mentor för företagets blivande VD (i tredje generationen) på Icemakers AB, pionjärföretaget inom den unika och framgångsrika biltestindustrin i Arjeplog (centrum för de flesta av världens ledande fordons- och komponenttillverkares tester av nya fordon och system i kall och arktisk miljö innan lansering och försäljningsstart).
I samtliga HR-chefsuppdrag har Marcus ingått i företagens ledningsgrupp och i de flesta fall skapat och utformat HR-rollen då den inte funnits tidigare.

Han har också externa styrelseuppdrag (har totalt ingått i sex bolagsstyrelser i olika branscher). 

 

Marcus Bove är född 1966 och uppvuxen på Väddö vid Roslagskusten. Han har fem barn (grabbar), varav två är utflugna och tre boendes varannan vecka och bor växelvis på Lidingö utanför Stockholm och i Arjeplog i Lappland. 
En halvitalienare som trivs lika bra med den stimmiga släkten i Italien som i den tysta och lugna norrländska vildmarken. Pratar italienska flytande och livsmålet är ett hus med olivlund och vinrankor vid Garda-sjön. Fritidsintressen är jakt, fiske, att utveckla sig själv och andra och att träna landsvägscykling på Bianchi-cykeln.

bottom of page