top of page
Progressologgo.png

Progresso är italienska och betyder framåtskridande, utveckling och framsteg. Det är precis det vi jobbar med, att ge dig och din organisation en möjlighet till upplevelser och att växa och utvecklas.

Foto; ©Maria Sundqvist

Aktuellt
Aktuellt

Hej och välkommen till Progressos hemsida!

Här finner du mer information om våra samtliga tjänster och erbjudanden.

Även om Progresso startade med främst vildmarksresor och profilanalyser, så är över 90% av Progresso’s omsättning idag från uppdrag som syftar till att få medarbetare att trivas bättre på sitt jobb, utvecklas i en snabbare takt åt rätt håll, komma tillbaka till yrkeslivet, rekrytera rätt, minska personalomsättningen och öka företags lönsamhet utan att ge avkall på personalens trivsel och kundnöjdhet utan ta det som utmaning att samtidigt öka den!

Och inte minst affärsutveckling.

Sen tycker jag fortfarande att uppdrag som gör att människor hittar ett nytt intresse i outdoor/överlevnad och att kunna hämta energi i umgänget med Moder Natur ger mig oproportionerligt mycket glädje även om det idag till stor del består av ideella uppdrag för skolor och scoutföreningar.

Eller att lära ut HLR/ABC som gör att man vågar kliva fram när en medmänniska behöver vår hjälp vid exempelvis ett hjärtstopp eller en kraftig blödning och att man känner sig så trygg man kan i en sån situation och att de kunskaper man har räcker för att göra skillnad mellan en dålig och en bra utgång.

Arjeplog flygfoto.jpg
Tjänster
HLR
(Hjärt-& Lung
räddning) 

Att det finns någon som kan utföra HLR i ens närhet när någon drabbas av hjärtstillestånd kan vara direkt avgörande för den drabbades överlevnad, speciellt om det finns tillgång till en hjärtstartare.

Det är därför en trygghet att veta att övriga på arbetsplatsen har denna kunskap om jag drabbas, eller inom familjen.

Rekryter-ingar

För dig som gjort en felrekrytering vet vad det kostar i både tid, pengar och energi som hade kunnat läggas på annat. Med hjälp av det omfattande och därmed träffsäkra personlighetstestet Job Match Talent minskas den risken avsevärt. Verktyget kan också användas vid tex teambuilding för att lära känna varandra bättre

Personal-
frågor/
HR-stöd

De allra flesta mindre företag har inte någon specifik resurs för personal/HR-frågor. Behovet av kunskap finns dock naturligtvis ändå och ofta är det företagaren själv som får lägga annat åt sidan och sätta sig in i frågorna. Ofta blir det tidsineffektivt och sker på bekostnad av något annat.

Vi kan på konsultbasis vara ert HR-stöd, alltifrån en specifik enskild fråga till mer regelbundna uppdrag. Och tillhandahålla avtal/dokument inom området.

Vildmarks-resor

Vi genomför resor till natursköna Arjeplog i svenska Lappland, Europas sista vildmark. I år så har vi öppnat upp för att ha privat resor från början av juni och tom slutet av augusti. Men vi anordnar också företagsresor utifrån önskemål alla tider på året beroende på vad man vill göra, för små eller stora grupper. Vi syr ihop resan beroende på hur länge man vill vara iväg, budget och intressen/vad man vill göra 

Kurs beteende-
stilar DISA/DISC

Genom att förstå hur man själv uppfattas av andra, att kunna identifiera hur personer föredrar att bli bemötta, hur de vill ha och ge information, ta beslut, hantera känslor och konflikter och hur de värderar tid och effektivitet eller kvalitet mm gör dig och organisationen mer effektiv och minskar energiläckage och frustration.

​     Ett av de verktyg som har som mål att underlätta just detta är IPU DISA/DISC som beskriver fyra beteendestilar, den röda Dominanta, den gula Inspirerande, den gröna Stödjande och den blåa Analytiska. Vi har alla samtliga fyra färger i oss, men olika mycket. Därmed påverkar hur vi uppfattas av andra, vad vi prioriterar, gillar eller störa av osv.

 

Jakt
&
Fiske

För dig som vill uppleva natursköna Arjeplog i svenska Lappland, Europas sista vildmark. Med sina fjäll och över 8000 sjöar kallas området fjällnära skärgård. Kommunen är ett paradis för natur/vandrings/fiske- och jakt-intresserade.

Hus att hyra i Arjeplog

I centrala Arjeplog ligger denna nyrenoverade och fräscha villa på ca 120 kvadratmeter med fyra sovrum och plats för 6-8 personer. Relax och bastu, två toaletter, två duschar samt allrum med braskamin. Tvättstuga med torkskåp.

Huset är tillgängligt för hyra april-november. Övrig tid är huset uthyrt till biltestindustrin.

grund-
Kurs i 
Ledarskap

Denna kurs handlar om ledarskapets grunder såsom

  • ​Förväntningar på en ledare

  • Ledarstilar

  • Mål /detaljstyrning

  • Kommunikation

  • Feedback (bla tekniken ”Jag budskap”)

  • Situationsanpassat ledarskap

  • Individanpassat ledarskap

  • Medarbetarskap

  • Konflikthantering

bottom of page