Privacy policy

Cookie policy, GDPR och personuppgifter

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka uppgifter vi samlar in.
Personuppgift – vad är det?

Personuppgifter är information som kopplas till en levande fysisk person, exempel på det är namn, adress och personnummer.
Hur använder vi dina personuppgifter?

Progresso ansvarar för de uppgifter som du lämnar till oss. Vi använder uppgifterna i första hand till att svara på dina frågor, skicka nyheter och informera och inspirera dig. Vi sparar även vår kommunikation med kunderna för att ha möjlighet att ge så bra service som möjligt och kunna garantera att vi fullföljer våra åtaganden.

Vår sajt använder Google Analytics och samlar in data enligt vad du angett i dina inställningar i Google. Google Analytics hanterar endast nödvändiga uppgifter och anpassas till gällande dataskyddskrav.

Vi är noggranna med att alla uppgifter är uppdaterade och sparas endast så länge de är relevanta. Vi överlåter uppgifter till tredje part enbart då det är nödvändigt för att fullfölja vårt uppdrag gentemot dig som kund. Du som kund har när som helst rätt att granska de uppgifter vi har om dig, samt att korrigera och radera dessa om du så önskar.
GDPR

GDPR är den nya dataskyddslagen och ersätter PUL. Lagen reglerar all informationsbehandling av personuppgifter. Syftet med lagen är att beskydda personuppgiftsdata för EU-medborgare.

Ytterligare information om GDPR kan du få via Datainspektionen.
Om cookies

Vi använder kakor eller cookies på vår webbplats, www.progresso.nu. En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator och som innehåller information. Informationen används för att ge besökaren en bättre användarupplevelse och för att ge dig tillgång till vissa funktioner.
Cookies förbättrar och förenklar din upplevelse

När du gör inställningar eller var på vår webbplats sparas information om dina val. Detta görs för att du då du nästa gång inte ska behöva göra om samma val på nytt. Kakan meddelar oss om ditt tidigare besök och om vilka inställningar som gjorts. Kakor används alltså i första hand för att underlätta din internetupplevelse.
Olika typer av cookies

Det finns flera olika typer av cookies. Den ena lagras endast tillfälligt och försvinner då du stänger webbläsaren. Det är den typen av kakor vi i första hand använder på progresso.nu. Den andra typen av kakor sparas som en fil på din dator under en längre tid och används när du besöker oss igen. Vi sparar i dagsläget ingen personlig information via cookies och kan således inte spåra våra besökare.
Stäng av cookies

Det går att stänga av cookies i din webbläsare. Du kan även ställa in din webbläsare så att du får en fråga varje gång du besöker en sajt. Du kan även radera cookies för att slippa bli förföljd av olika sajter. Du hittar mer information om hur du gör detta i din webbläsares inställningar.